Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, folosim cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa citesti Politica de confidentialitate.

First Class Turism

Newsletter
Cele mai bune oferte direct in emailul dumneavoastra!
Aboneaza-te!
REZERVARI ONLINE
Cazare oriunde in lume!
Rezervari online
BILETE de AVION
Contactati-ne pe WHATSAPP

0767864929
700EURO/
persoana
FASCINATIA TURCIEI
FASCINATIA TURCIEI
FASCINATIA TURCIEI

 


FASCINATIA TURCIEI

CAPPADOCIA - ASIA  MICA - ISTANBUL 
10 zile in care religia, cultura si istoria se imbina perfect cu relaxarea la
Marea Egee si la Marea Mediterana

Perioada :  29 AUGUST - 07 SEPTEMBRIE 2021
 
ZIUA I:
In cursul pranzului, plecare pe traseul : Bucuresti - Curcani - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo  - Capitan Andreevo - Edirne; dupa formalitatile vamale, intram in Turcia si continuam traseul catre Eceabat. Traversam cu ferry-boatul la Çanakkale. Sosim la cazre noaptea tarziu. Cazare  Çanakkale - Hotel 3*.
 
ZIUA II: Mic dejun. Plecare spre Kusadasi, cu oprire la Troia, controversata cetate descoperita de Heinrich Schliemann (intrare optionala; vizita cu ghid local); Cina si cazare  Kusadasi - Hotel 3* superior.
 
ZIUA III: Mic dejun. Zi de vizite la Efes si Selçuk - Include: transport local obligatoriu, ghid local obligatoriu, bilete de intrare la situl de la Efes, Casa Fecioarei Maria, Bazilica Sf. Ioan din Selcuk. Se viziteaza orasul antic Efes, cel mai mare muzeu in aer liber din lume, renumit pentru Templul Zeitei Artemis - una din cele 7 minuni ale lumii antice, cu mareata biblioteca a lui Celsius, Marele Teatru in care a predicat Evanghelia Sf. Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului in care s-a ţinut Sinodul III ecumenic in anul 431. Se continua drumul spre Casa Fecioarei Maria - casa in care Sfanta Fecioara a locuit o vreme, si apoi in Selcuk la Bazilica Sf. Ioan Evanghelistul unde se afla mormantul vestitului apostol ce a insotit-o pe Maica Domnului dupa rastignirea Mantuitorului. La pranz, plecare la Pamukkale ( Castelul de bumbac ) - ne vom relaxa in apa termala ce curge pe spectaculoasele formatiuni calcaroase formand terase ce coboara in amfiteatru (Piscina Cleopatrei - intrare optionala  ); vom vizita Biserica Martiriului, parte din Cetatea Antica Hyerapolis, ridicată in memoria Sf. Apostol Filip  in locul unde acesta a fost martirizat- intrare optionala. Cina si cazare  Pamukkale - Hotel 3* superior. 

ZIUA IV: Mic dejun. Plecare spre Antalya - cu oprire la Mira- Demre - locul unde se afla Biserica Sf. Nicolae, unde acesta a fost episcop si unde a fost inmormantat initial, pana a fi dus la Bari. Parcurgem Riviera Lyciei. Cazare zona Antalya  - Hotel 3* Superior.
 
ZIUA V: Mic dejun. Dimineata foarte devreme, plecare spre Cappadocia - “ pamantul frumosilor cai “ - un taram fascinant cu un peisaj selenar, socotit leaganul crestinismului. Se parcurge vechiul “ drum al matasii “ zona Aksaray - Konya - veche capitala a sultanatului Selgiucid, patria dervisilor rotitori. Dupa amiaza sosire in Cappadocia. Se cunoaste ca in Cappadocia exista aproximativ 400 de orase subterane uimitoare. Noi vom incepe vizita in aceasta zona cu orasul subteran Kaymakli, cu 8 etaje subterane, dintre care numai 4 au fost curatate si deschise publicului - loc de refugiu al primilor crestini. Cina si cazare zona Goreme/Nevshehir - Hotel 3* superior.
 
ZIUA VI: Mic dejun. Program turistic cu ghid local - zona Uchisar, Valea Goreme - un adevarat muzeu in aer liber, unde multimea bisericilor sapate in stanca reprezinta un adevarat centru monastic; Aici au fost construite primele manastiri din lume, iar numarul locasurilor de cult s-a ridicat de-a lungul timpului la peste 200. Se viziteaza Uchisar - renumit pentru uriasul turn de cenusa vulcanica, cu incaperi dispuse ca un fagure. Aceasta citadela este cel mai inalt punct din Cappadocia si ofera o spectaculoasa vedere asupra unui sat tipic anatolian si asupra formatiunilor stancoase din Valea Goreme. Continuam vizita in satul Goreme, unde mai sunt localnici care locuiesc in adaposturi de piatra. La numai 2 km de satul Goreme, peste 30 din cele mai frumoase biserici din Cappadocia sunt adunate in “muzeul in aer liber" inscrise pe lista Patrimoniului UNESCO. Cele mai frumoase biserici sunt: Biserica Sf. Barbara, Biserica cu Mar, Biserica cu Sarpe, Biserica Intunecata, Biserica Sabiilor - functie de timpul disponibil, vom vizita o parte din acestea (taxa de intrare in muzeu este inclusa in pret, exceptie Biserica Intunecata care are taxa separata). Cina si cazare zona Goreme - Hotel 3*superior.
Optional, se poate participa la o seara traditionala turceasca, organizata intr-o locatie inédita, cu muzica, dansuri, costume, si traditii din toata zona Anatoliei, acompaniata de bauturi racoritoare, alcoolice si snacksuri nelimitat (pret aproximativ 30 eur/persoana).
 
ZIUA VII: Mic dejun. Dimineata plecare spre Istanbul. Cazare Istanbul - Hotel 3*superior.
 
ZIUA VIII: Mic dejun. Dimineata program turistic in zona Sultanahmet: tur pietonal cu ghid local : Hipodromul, Obeliscul egiptean, Coloana cu serpi, Moscheea Albastra, Biserica Sf. Sofia, Basilica Cisterna - un impresionant oras subteran - rezervor pentru alimentarea cu apa a orasului, Palatul Topkapi ( vechiul palat al sultanilor ) care conserva pretioase colectii ( vesminte, portelanuri, tezaurul imperial, relicve sacre ale profetului Mahomed, arme - printre care sabia lui Stefan cel Mare capturata de otomani in urma bataliei de la Razboieni ). Dupa amiaza vom avea timp liber in oras sau Optional (prêt 25 eur/persoana, grup minim 15 persoane), Croaziera pe Bosfor cu vapor special destinat grupului nostru - pornind din celebra zona a Podului Galata, participam la croaziera pe Bosfor pentru a admira printre altele si celebrele Poduri ale orasului de pe 2 continente, precum si arhitectura otomana care se armonizeaza perfect cu cea moderna ; Cazare Istanbul Hotel 3*superior.
 
ZIUA IX: Mic dejun. Dimineata Pelerinajul in vechiul Constantinopol incepe la Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe ( complexul este sediul Patriarhiei Ortodoxe Grecesti si adaposteste unul din cuiele batute in trupul Mantuitorului Hristos si parte din stalpul de care acesta a fost legat si batut); Biserica Vlaherne ce gazduieste una dintre icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului pictata de Sf. Apostol Luca. Manastirea cu hramul Izvorul Tamaduirii unde se afla mormintele patriarhilor Constantinopolului, Biserica Romaneasca cu hramul Sfintei Mucenite Paraschevi ( construita de Sfantul Constantin Brancoveanu ). Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar. Cazare Istanbul - Hotel 3*superior.
 
ZIUA X: Mic dejun. Plecare spre tara. Scurt popas la Edirne (anticul Hadrianopolis) - capitala Imperiului Otoman, pentru o scurta vreme. Vizita la Moscheea Selimiye Camii - capodopera celebrului architect Sinan.  Sosire in Curcani / Bucuresti noaptea functie de trafic si formalitati vamale.
 
PRET : 700 € /persoana, in camera dubla sau tripla
Grup minim 30 persoane
 
 
In caz de neconstituire a nr. minim de participanti, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul functie de noul numar de platitori.
 
Pretul include:
 • Transport autocar de 50 locuri (pentru ambele variante de pret), clasificat pentru turism international pentru tot traseul cu plecare pe ruta Bucuresti - Turcia si retur ;
 • Taxe pod; parcari;
 • 9 nopti cazare hoteluri 3*superior cu mic dejun ( conform normelor locale de clasificare ale hotelurilor );
 • 5 cine in Kusadasi, Pamukkale, Antalya si Cappadocia ;
 • Vizitele la obiectivele cuprinse in program (exceptie taxele de intrare);
 • Ghizi locali vorbitori de limba engleza la obiectivele turistice;
 • Insotitor de grup si traducator din partea agentiei pe traseu; bilete de intrare la Efes, Casa Fecioarei Maria, Biserica Sf. Ioan Selcuk si  bisericile din Muzeul Goreme - Cappadocia.
 
Pretul NU include:
 • COST TESTUL COVID 19; LA INTRAREA IN TURCIA, PENTRU MOMENT, ESTE OBLIGATORIE PREZENTAREA UNUI TEST PCR COVID 19 NEGATIV, RECOLTAT CU 72 ORE INAINTE DE INTRAREA IN TURCIA. Agentia noastra va poate sprijini in acest sens, costul testului PCR la clínica noastra colaboratoare fiind de 200 lei/persoana.
 • Taxe ferry - boat Canakkale (10 €/pers) (obligatoriu - se achita odata cu achitarea integrala a pachetului de servicii);
 • Intrarile la toate obiectivele turistice optionale (aproximativ 80 eur/persoana ); se colecteaza intreaga suma in prima zi la sosirea in Turcia pentru ca ghidul sa aibe posibilitatea de a face schimbul valutar, eventuale rezervari, etc.
 • Asigurarea medicala de calatorie OBLIGATORIE ( se poate elibera la agentie );
 • Activitati optionale: - Seara traditionala turceasca in Cappadocia (aproximativ 30 € /pers ) - include transportul de la hotel la restaurant si retur, spectacolul artistic in timpul caruia se servesc diverse gustari si bauturi racoritoare si alcoolice nelimitat; - Zbor cu balonul in Cappadocia; - Croaziera privata pe Bosfor ( 25 € /pers - grup minim 15 persoane ).
 
OPTIUNEA, REZERVAREA SI PLATA PENTRU ACESTE EXCURSII SE VA FACE IN PRIMA ZI LA SOSIREA IN TURCIA. CONTRAVALOAREA LOR ESTE NERAMBURSABILA.

 
NOTA: Datorita restrictiilor de circulatie in anumite zone turistice, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice, de aceea deplasarea se face pietonal sau cu transportul in común (contra cost) .
Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din Turcia.
In situatii de exceptie agentia poate modifica structura programului fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in apropierea sau in interiorul obiectivelor turistice ( muzee, monumente, asezaminte de cult, etc. ).
Agentia organizatoare nu se face responsabila pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum ), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi , conducatori auto, etc ).

Acte necesare: Pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii in Turcia si care sa aibe cel putin o pagina disponibila integral pentru viza de intrare in Turcia.
Pentru copiii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul notarial legalizat al parintilor si cazier judiciar pentru insotitor ( in cazul in care insotitorul nu este unul dintre parinti ).

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a solicita o oferta. Va vom contacta in cel mai scurt timp cu toate detaliile cerute.
Nume *:
Email*:
Telefon:
Mesaj*:
Introdu codul*: Introdu codul de securitate

COMPANII PARTENERE

FIRST CLASS TURISM
Str. Foisorului 24, sector 3, Bucuresti
Tel / fax: 021-310.37.17; 0767.864.929
Site-uri de turism profesionale pentru agentii de turism