Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, folosim cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa citesti Politica de confidentialitate.

First Class Turism

Newsletter
Cele mai bune oferte direct in emailul dumneavoastra!
Aboneaza-te!
REZERVARI ONLINE
Cazare oriunde in lume!
Rezervari online
BILETE de AVION
Contactati-ne pe WHATSAPP

0767864929
720LEI/
persoana
Maramures plai cu flori
Maramures plai cu flori
Maramures plai cu floriMaramures plai cu floriMaramures plai cu flori
 


MARAMURES PLAI CU FLORI...
ISTORIE, RELIGIE, TRADITII POPULARE IN MARAMURES

PERIOADA:     14 - 18 IULIE 2018

 
ZIUA 1: BUCURESTI - BRASOV - SIGHISOARA - TURDA (450 km)
Plecam din Bucuresti la ora 04.30 (Piata Victoriei) pe traseul Brasov - Sighisoara - Targu Mures - Turda. Pe drum scurt popas pentru o plimbare in centrul vechi al cetatii Sighisoara. Dupa amiaza vizita la Salina Turda, una dintre cele mai frumoase din tara, renumita ca atractie turistica, dar si pentru proprietatile curative ale aparatului respirator (intrare optionala 30 lei/persoana). Seara cina si cazare pensiune zona Turda.
ZIUA 2: TURDA - CLUJ NAPOCA - MANASTIREA NICULA - ROHIA - ONCESTI (300 km)
Mic dejun. Dimineata plecam catre orasul Cluj Napoca - Turul panoramic al orasului cu o vechime de peste 2000 de ani. Obiective: Piata Unirii, Statuia ecvestra a lui Matei Corvin, Hotel Continental, Palatul Banffy, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Teatrul National Cluj Napoca. Continuam traseul la Manastirea Nicula - adaposteste Icoana Maicii Domnului cu Pruncul care a lacrimat 26 de zile - minune atestata si de o cronica austriaca, loc de pelerinaj de mare amploare in spatiul romanesc. Dupa amiaza pornim catre Maramures cu un popas la Manastirea Sfanta Ana - Rohia. Vizitam Chilia in care a locuit Parintele Nicolae Steinhardt in perioada 1980 - 1989, ca monah al Mănăstirii Rohia; aceasta a fost amenajată ca un mic muzeu şi in ea se păstrează lucrurile personale ale Parintelui Nicolae: manuscrise, cărţi, icoane, tablouri, precum şi mobilierul. Muzeul manastirii adaposteste o colectie de carte veche bisericeasca precum si o colectie de icoane pictate pe lemn si pe sticla. Ne inchinam si in BISERICA -CATACOMBA, cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae", care se afla la demisolul noii bisericii si adaposteste Icoana Maicii Domnului calugarita, facatoare de minuni; Continuam apoi traseul catre Oncesti. Cina si cazare Pensiunea traditionala La Matei sub Cetate*** - Oncesti
ZIUA 3: ONCESTI - VISEU DE SUS - MANASTIREA BARSANA - ONCESTI (100 km)
Mic dejun. Plecam catre Viseu de Sus pentru a ne imbarca in celebrul tren cu aburi. Numita adesea “Mocanita de pe Valea Vaserului", Calea Ferata Forestiera din Viseu de Sus se afla in nordul tarii, aproape de granita cu Ucraina si reprezinta o bogatie din punct de vedere tehnic si cultural. Trenul care ne poarta pe o ruta de cca. 21 km distanta intre Viseu de Sus si Paltinu si retur, circula tras de locomotive cu abur, fiind astfel ultimul existent de acest gen. Vom calatori printr-o vale salbatica, de-a lungul raului Vaser, peste poduri si prin tunele, traversand o zona impadurita enorma, unde nu exista drumuri sau sate, ci este locuita doar de animale salbatice. Dupa amiaza intoarcere la Oncesti. Pe drum, vizitam Manastirea Barsana, construita in anul 1720, aflata pe lista Pantrimoniului UNESCO. Continuam traseul pana in localitatea Oncesti.  Seara cina traditionala cu bucate si muzica populara din Maramures; cazare Pensiunea La Matei sub Cetate.
ZIUA 4: SIGHETUL MARMATIEI - SAPANTA - PERI - ONCESTI (100 km)
Mic dejun. Dimineata plecam catre Sapanta pentru a vizita Cimitirul vesel, unic in tara. Vizitam apoi Biserica din satul Peri, cea mai inalta biserica de lemn din Europa. Vizita la Memorialul durerii din Sighet. Cina si cazare Pensiunea traditionala La Matei sub Cetate*** - Oncesti
ZIUA 5: ONCESTI - SIGHISOARA - BRASOV - BUCURESTI (550 km)
Mic dejun. Plecare dimineata devreme din Oncesti catre Bucuresti pe traseul Sighisoara - Brasov. Sosire in Bucuresti in cursul serii.
 

PRET: 720 LEI/persoana, cazare in camera dubla sau tripla
 * Grup minim 35 persoane platitoare. In cazul unui grup de 30 de persoane pretul se majoreaza cu 40 lei/persoana. 
* Pentru un grup mai mic de persoane, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.


Pretul include:
- transport cu autocarul;
- 4 nopti cazare cu mic dejun la pensiuni 3*;
- 3 cine;
- 1 cina festiva cu muzica traditionala;
- insotitor de grup;
- intrarile la obiectivele mentionate (Cimitirul Vesel si Memorialul Durerii Sighet);
- plimbare cu mocanita.

Pretul NU include:
- excursie optionala la Salina Turda (30 lei/persoana intrarea).

 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a solicita o oferta. Va vom contacta in cel mai scurt timp cu toate detaliile cerute.
Nume *:
Email*:
Telefon:
Mesaj*:
Introdu codul*: Introdu codul de securitate

COMPANII PARTENERE

FIRST CLASS TURISM
Str. Foisorului 24, sector 3, Bucuresti
Tel / fax: 021-310.37.17; 0767.864.929
Site-uri de turism profesionale pentru agentii de turism