Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, folosim cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa citesti Politica de confidentialitate.

First Class Turism

Newsletter
Cele mai bune oferte direct in emailul dumneavoastra!
Aboneaza-te!
REZERVARI ONLINE
Cazare oriunde in lume!
Rezervari online
BILETE de AVION
Contactati-ne pe WHATSAPP

0767864929
470EURO/
persoana
Macedonia si nordul Greciei
Macedonia si nordul Greciei
Macedonia si nordul GrecieiMacedonia si nordul GrecieiMacedonia si nordul Greciei
 


PELERINAJ IN MACEDONIA SI NORDUL GRECIEI!

O vizita la cele mai importante biserici si manastiri
din Macedonia de Nord si nordul Greciei!
   Perioada: 15 - 22 octombrie 2019

 
Ziua 1: Dimineata foarte devreme pe 15.10.19 plecare din Bucuresti; Dupa amiaza sosim in Skopje - capitala Republicii Macedonia; seara plimbare prin centrul orasului. Cazare Skopje.
Ziua 2: Mic dejun. Tur pietonal prin centrul orasului Skopje: Catedrala Sf. Klement - cea mai mare biserica ortodoxa din Macedonia, Piata Macedonia cu Statuia lui Alexandru cel Mare, Statuia Imparatului Iustinian I, Casa Memorial a Maicii Tereza - nascuta in 1910 in Skopje, calugarita catolica, fondatoarea Ordinului Misionarii Caritatii in Calcutta, India; a primit Premiul Nobel pentru Pace in 1979 si a fost beatificata de Biserica Catolica in 2003, Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena, Arcul de Triumf, Podul de Piatra - simbolul orasului, Palatul Guvernului Macedoniei, Sediul Primariei, Teatrul National, Muzeul de Istorie si Muzeul de Arheologie cu o arhitectura deosebita, situate pe malul Raului Vardar ce traverseaza orasul, Statuile lui Filip al II, Sfintii Chiril si Metodie, Biserica Sf. Dimitrie. Admiram din departare Citadela (Kale) si vechiul bazar. La pranz pornim catre Manastirea Sfantul Naum, asezata pe malul Lacului Ohrid. Plimbare prin superbul parc ce se afla in vecinatatea Manastirii. Dupa amiaza optional, avem ocazia sa admiram zona intr-o plimbare de 30 minute cu barca spre zona izvoarelor lacului, printre vegetatia extrem de bogata si pasarile salbatice specifice locului; plimbarea este urmata de cina cu preparate si muzica traditionala (pret 30 eur/persoana; include plimbarea cu barca + cina: salata, gustare calda traditionala, fel principal traditional cu carne si garnitura de cartofi, desert si 1 pahar de vin/bere/ bautura locala + apa, muzica live).  Seara cazare la Hotelul Sveti Naum*** din parcul natural.
Ziua 3: Mic dejun. Dimineata ne inchinam in Biserica Sf. Naum, unul dintre cei mai importanti sfinti din lumea
crestina slava, ridicata peste mormantul sfantului. Complexul include si Biserica Sf. Paraschevi. La pranz plecam catre Ohrid si apoi mai departe in nordul lacului cu acelasi nume. In zona localitatii Struga vizitam Biserica rupestra a Arhanghelului Mihail ce dateaza din sec. 14, iar in satul de pescari  Radozda ne inchinam in Biserica rupestra Nasterea Maicii Domnului, cu minunate fresce pastrate din sec. 14. Seara plimbare prin centrul minunatului orasel Ohrid, recunoscut pentru tipul de perle care se obtin aici, purtate de importante personalitati ale lumii. Cazare Hotel Nova Riviera*** Ohrid.
Ziua 4: Mic dejun. Incepem ziua cu un tur pietonal in orasul vechi Ohrid: Biserica Sfanta Sofia - unul dintre cele mai importante monumente ale Macedoniei care pastreaza fresce din sec. XI, Biserica Bogorodica inchinata Maicii Domnului si colectia ei de icoane foarte vechi, si care adaposteste locul unde a fost depus trupul Sfantul Klement de Ohrid, un alt mare sfant al lumii crestine slave, ucenic al Sfintilor Chiril si Metodie, acesta fiind cel care a tradus Biblia in limba slava. Pornim mai departe catre Teatrul antic - dateaza din perioada elenistica; in timpurile romane aici aveau loc executii ale crestinilor, dar astazi se aud acordurile muzicii si voci de renume mondial, precum Angela Gheorghiu, Jose Carreras, in cadrul concertelor organizate aici si a Festivalului de Muzica din Balcani, Cetatea Tarului Samuil de sec. X, ce ofera o panorama deosebita asupra intregii zone, Biserica Sfantul Klement ridicata de acesta in cinstea Sf. Pantelimon, si situl arheologic Plaosnik unde s-a aflat prima Universitate in limba slava. Coboram apoi pana la Biserica Sf. Ioan Evanghelistul, situata pe o mica peninsula deasupra lacului. Dupa amiaza program liber in Ohrid. Optional, cina cu preparate locale si cu muzica live (pret 25 eur/persoana). Optional sesiune de degustare de vinuri locale (pret 15 eur/persoana/ 5 tipuri de vinuri). Cazare Hotel Nova Riviera*** Ohrid.
Ziua 5: Mic dejun. Dimineata plecare catre Grecia. Ne oprim in zona orasului Kastoria situata pe malul Lacului
Orestiada, asezare cunoscuta si sub numele de Capitala blanurilor. Intreaga localitate Kastoria este "un muzeu in aer liber". Orasul este renumit pentru numarul insemnat de biserici bizantine, pe care le mai pastreaza, pentru arhitectura caselor, unele dintre ele zidite in perioada otomana, si pentru folclorul zonei. Kastoria este un important centru religios pentru Biserica Ortodoxa a Greciei, aici aflandu-se si scaunul mitropolitan.  Cazare zona Kastoria.
Ziua 6Mic dejun. Dimineata pornim catre Vergina, fosta capitala a Macedoniei, locul unde de curand s-a descoperit mormantul lui Filip II al Macedoniei precum si alte monumente funerare (Intrarea in necropola optionala 12 eur/persoana). Intram apoi in Veria, situata la poalele Muntelui Vermio, pe locul oraşului antic Bereea, care a fost proeminent din secolul 4 i.Hr. ca parte a Regatului Macedon. Veria găzduieşte una dintre cele mai mari biblioteci publice şi cea mai completă in Grecia. Aici a ajuns Sf. Apostol Pavel in cea de-a 2-a lui calatorie in aceasta zona. Cazare Salonic.
Ziua 7: Mic dejun. Dimineata vizitam orasul Salonic, Catedrala Sf. Dimitrie, protectorul orasului, Universitatea Aristotel, Arcul lui Galeriu si Rotonda, Via Egnatia, Biserica Sf. Sofia, Biserica Mitropoliei cu Hramul Sf. Grigorie Palama, episcopul Salonicului, Biserica inchinata Sfintilor Teodora si David ai Salonicului, Piata Aristotel si Turnul Alb, faleza orasului. Dupa amiaza program liber in Salonic. Cazare Salonic.
Ziua 8: Mic dejun. Dimineata plecam catre Manastirea Souroti pentru a ne inchina la Mormantul Sfantului Paisiei Aghioritul si la moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Plecam apoi spre Romania. Sosire in Bucuresti in cursul noptii, in functie de trafic.
 
 
Tarif: 470 EUR/ persoana / loc in camera cu 2 - 3 paturi
 Preturile sunt valabile pentru un grup minim de 15 persoane.
 
Servicii incluse:
 • transport microbuz: taxe auto, parcari;
 • toate taxele de granita, poduri;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Skopje, hotel 3*;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Sveti Naum, hotel 3*;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun in Ohrid, hotel 3*;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Kastoria, hotel 3*;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun Salonic, hotel 3*;
 • vizita in Skopje, Ohrid si zona, Manastirea Sf. Naum, Kastoria, Vergina, Veria, Manastirea Souroti, tur de oras Salonic;
 • taxele de intrare la bisericile si obiectivele turistice din Ohrid si din zona;
 • servicii preot si insotitor de grup;
 • taxele hoteliere obligatorii in Macedonia si Grecia.
Pretul nu include:
 • asigurarea medicala (17,00 ron); 
 • ghizi locali si intrarile la alte obiective turistice decat cele mentionate (Mormintele regale de la Vergina 12 eur/persoana).
ACTE NECESARE CALATORIEI: pasaport sau carte de identitate valabile pe perioada calatoriei.
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a solicita o oferta. Va vom contacta in cel mai scurt timp cu toate detaliile cerute.
Nume *:
Email*:
Telefon:
Mesaj*:
Introdu codul*: Introdu codul de securitate

COMPANII PARTENERE

FIRST CLASS TURISM
Str. Foisorului 24, sector 3, Bucuresti
Tel / fax: 021-310.37.17; 0767.864.929
Site-uri de turism profesionale pentru agentii de turism